Gifkikkerportaal forum
Bijeenkomst 16 maart 2017
Laatste Bericht 08 mrt 2017 11:37:50 door Fred ten Hove. 1 Antwoorden.
AddThis - Bladwijzer en Delen knop Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
VolgendeVolgende
Auteur Berichten
Fred ten Hove

Verzend Privé Bericht
Houten
Dn Lid
Posts:375

Avatar

Profiel


--
15 feb 2017 19:09:10
Donderdagavond 16 maart is er weer een bijeenkomst van de werkgroep Midden Nederland.
Ook deze keer zijn we te gast bij René Zwart van Terrafauna.

Op het programma staat een lezing van Jan Verkade over de Epipedobates anthonyi. Met zijn ervaring van twintig jaar Ecuador heeft Jan alle Epipedobates-soorten in het veld opgespoord en heeft hij enkele spectaculaire nieuwe kleurvarianten en mogelijke ondersoorten gefotografeerd. Zijn foto's en veldwerk vormen de basis voor een boeiende lezing!

In verband met het beperkte aantal plaatsen is het wel noodzakelijk om je aan te melden via e-mailadres: werkgroepmiddennederland@gifkikkerportaal.nl

Datum: donderdag 16 maart 2017
Tijd: 19.30 uur
Entree: € 3,-
Locatie: Terrafauna, Oudendijk 14a te Woudrichem
Fred ten Hove

Verzend Privé Bericht
Houten
Dn Lid
Posts:375

Avatar

Profiel


--
08 mrt 2017 11:37:50

Volgende week donderdag 16 maart is het zover.
Zoals eerder aangekondigd komt Jan Verkade op 16 maart een lezing geven over de Epipedobates in Ecuador. Onderaan alvast een sneak preview van wat we mogen verwachten.

Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar, dus mocht je je nog niet hebben opgegeven dan kan dat alsnog. Je kunt je aanmelden via het e-mailadres: werkgroepmiddennederland@gifkikkerportaal.nl

Datum: donderdag 16 maart 2017
Tijd: 19.30 uur
Entree: € 3,-
Locatie: Terrafauna, Oudendijk 14a, Woudrichem

Sneak preview lezing Jan Verkade:  Epipedobates in Ecuador
De uit Ecuador afkomstige Epipedobates tricolor kennen we allemaal als het roodbruine kikkertje met zijn crèmekleurige streepjes en zijn oranjerode vlekjes in de liezen. Het wordt als een saai kikkertje afgeschilderd en is mede daardoor niet zo’n succesnummer op beurzen.Jan Verkade laat in zijn lezing zien dat het wat saaie imago van ‘tricolor’ niet model kan staan voor het gehele genus Epipedobates. Het genus blijkt verre van saai. Met zijn ervaring van vijfentwintig jaar in Ecuador heeft Jan alle Epipedobates-soorten in het veld opgespoord en heeft hij enkele spectaculaire nieuwe kleurvarianten en mogelijke ondersoorten tevoorschijn getoverd en gefotografeerd. Hij heeft veel van dit veldwerk gedaan voor één van de universiteiten in Quito en sinds 2010 voor Centro Jambatu in Quito.Zijn foto’s en veldwerk vormen de basis voor een boeiende lezing. U zult daarna met andere ogen kijken naar ‘tricolors’.

 

 

U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.

Gifkikkerboek
Private Messages
U moet ingelogd zijn om deze module te kunnen gebruiken.
Waarschuw moderator